slideshow11

16 juni 2020

ontmoetingstafel01Afgelopen week is in opdracht van Staatsbosbeheer bij het Leersumse Veld een 'ontmoetingstafel' geplaatst. Deze bijzondere tafel van maar liefst 5,50 meter lang heeft aan de padzijde vier plekken waar rolstoelgebruikers zonder problemen kunnen plaatsnemen. De tafel staat aan het eind van de 'natuur zonder drempels route' die drie kilometer door het mooie Leersumse Veld loopt.

Het rolstoelpad bij het Leersumse Veld is vorig jaar juni officieel geopend, na een crowdfundingactie die door boswachter Corien Koreman was gestart. Die actie leverde z√≥veel belangstelling op, dat er ook nog een bedrag beschikbaar was om een mooie rolstoelvriendelijke picknick-/ontmoetingstafel te plaatsen. Binnenkort wordt de ondergrond van de tafel nog ge√ęgaliseerd, zodat iedereen gemakkelijk aan de tafel kan plaatsnemen, kan picknicken en andere mensen kan ontmoeten. 

De tafel is geleverd door Tenso in Zeist.

 

ontmoetingstafel02

ontmoetingstafel03

Goede voorbeelden van toegankelijkheid

goedevoorbeeldenvantoegankelijkheid Kenniscentrum Groen & Handicap heeft een uitgebreide fotocollectie met goede en minder goede voorbeelden van toegankelijke voorzieningen in natuur- en recreatiegebieden. 

Die foto's zijn te bekijken op www.goedevoorbeelden.nu 

Handboek 'Samen op Pad'

sop

Wij zoeken iemand die zin en tijd heeft om onze social media bij te houden! 

Kenniscentrum Groen & Handicap wil zich ook graag op Facebook en Twitter laten zien, maar de huidige bestuursleden hebben te weinig tijd om daar actief mee bezig te zijn. Daarom zoeken we iemand die, op vrijwillige basis, ons hiermee wil helpen. 

Interesse? Neem dan contact op met voorzitter Kees Kuijken, keeskuijken@natuurzonderdrempels.nl

Wat voor weer zal het zijn...

Met dank aan...

De activiteiten van Kenniscentrum Groen & Handicap worden mede mogelijk gemaakt door HandicapNL (voorheen het Revalidatiefonds en het Fonds verstandelijk gehandicapten) en het Johanna KinderFonds.

handicapnl

logo Johanna KinderFonds