slideshow11

Biowalking2 februari 2016 
Eind vorig jaar (op 1 december 2015) heeft het Fonds NutsOhra Oogvereniging Nederland laten weten dat zij het projectvoorstel honoreert en dus de uitvoering van het project biowalking voor mensen met een oogaandoening en visuele beperking zal subsidiëren. Zie ons bericht van 29 januari.

Tijdens de biowalks zullen de deelnemers worden begeleid door een vrijwilliger oftewel buddy. het projectteam is daarom op zoek naar mensen die:

  • van wandelen houden en het leuk vinden om met mensen met een oogaandoening of een visuele beperking op pad te gaan;
  • een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebben en zich proberen zo goed mogelijk te verplaatsen in de behoeften van de doelgroep;
  • beschikken over goede sociale en communicatieve vaardigheden;
  • op een dusdanige manier vertrouwen kunnen scheppen bij de deelnemer zodat deze zich volledig aan de hand kan laten meenemen door het wandelgebied;
  • bereid zijn om voorafgaand aan de biowalks een keer naar Alphen aan den Rijn te komen in verband met deelname aan een instructiebijeenkomst.

Praktische gegevens
De biowalks starten bij de volgende locaties:

  • Bezoekerscentrum de Veenweiden, Alphen aan den Rijn - 1 mei (10 – 12u), 5 juni (14 – 16u), 22 juni (14 – 16u) & 11 september (10 – 12u).
  • Natuurtuin ‘de Veenmol’, Boskoop - 18 mei (14 – 16u) & 21 september (10 – 12u).
  • Grand café Roos, Boskoop - 17 juli (14 – 16u) & 3 augustus (14 – 16u).

Wilt u graag meewerken en dus tijdens een biowalk als buddy fungeren? Meldt u dan nu aan!
De deelname is gratis en u krijgt voor de gemaakte reiskosten een vergoeding.
Aanmelden kan via de Oogvereniging, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van naam, e-mail en telefoonnummer.
Of bel naar: 06-48971589.

Giften en donaties

Het kenniscentrum Groen & Handicap is opgericht om de bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid van natuurgebieden, recreatiegebieden en parken voor mensen met een beperking te verbeteren. Het bestuur van het kenniscentrum bestaat uit vrijwilligers. Het kenniscentrum heeft een beperkt budget en is voor bijzondere projecten volledig afhankelijk van fondsen, giften en donaties. Met deze knop kunt u het werk van Groen & Handicap financieel ondersteunen.

 

Steun ons!

Handboek 'Samen op Pad'

sop

Wat voor weer zal het zijn...

Met dank aan...

De activiteiten van Kenniscentrum Groen & Handicap worden mede mogelijk gemaakt door HandicapNL (voorheen het Revalidatiefonds en het Fonds verstandelijk gehandicapten) en het Johanna KinderFonds.

handicapnl

logo Johanna KinderFonds