13.
Baarn - Huis ter Heide
van west naar oost
14,0 km

48.1 Aan het einde van de weg rechtsaf op de Van Heutszlaan. Aan de rechterzijde is een vrij liggend voetpad.
48.2 Aan het eind van de Van Heutszlaan steek je de Amsterdamsestraatweg over. De Amsterdamsestraatweg is voorzien van verkeerslichten zonder rateltikkers.
48.3 Sla na het oversteken gelijk linksaf over de Hilversumsestraatweg richting Soestdijk. Je loopt over een fietspad.
48.4 Na 1 kilometer (8 minuten) kom je langs paleis Soestdijk. Voor het paleis loopt een soort voetgangersstrook.
48.5 Loop voorbij het paleis en steek de Biltseweg over. Deze oversteek is voorzien van verkeerslichten zonder rateltikkers.
49.1 Sla na de oversteek gelijk rechtsaf, het fietspad op.
49.2 Sla na een bocht op de kruising rechtsaf, de Jachthuislaan. De Jachthuislaan bestaat uit een rijbaan met aan beide zijde een smalle fietsstrook.
49.3 Ga aan het eind van de Jachthuislaan aan de linkerkant lopen. Aan het eind steek je de Koningsweg over. Er is een oversteek voor fietsers met een middengeleider.
49.4 Aan de overzijde sla je rechtsaf en volgt het fietspad.
49.5 Na 100 meter (1 minuut) sla je linksaf en loop je op het fietspad langs de Biltseweg.
49.6 Na 1,3 kilometer (11 minuten) steek je de Wieksloterweg over (kan druk zijn). De Wieksloterweg heeft een middengeleider. Sla aan de overzijde direct linksaf en volg het fietspad langs de Wieksloterweg.
50.1 Na 2 kilometer (17 minuten) is een viersprong en blijf je rechtdoor het fietspad volgen.
50.2 Na 200 meter (2 minuten) gaat het fietspad over in een geasfalteerde weg voor auto's. Dit is een rustige straat zonder trottoir.
50.3 Steek aan het eind het spoor over (bewaakte overweg) en loop rechtdoor over het fietspad richting Den Dolder.
51.1 Blijf het verharde fietspad volgen. Aan het eind voor de spoorbaan rechtsaf.
51.2 Steek bij de spoorovergang linksaf het spoor over (bewaakte overweg).
51.3 Over het spoor direct rechtsaf bij Y-20601. Je loopt op een heuvelig fietspad langs het spoor. Aan je linkerhand is de oude luchtmachtbasis Soesterberg.
52.1 Na 2,5 kilometer (21 minuten) loop sla je voorbij station Den Dolder linksaf (Dolderseweg). Aan de linkerzijde van de Dolderseweg is een trottoir.
52.2 Na 400 meter (4 minuten) stopt het trottoir en loop je op de rijbaan (drukke weg).
53.1 Na 50 meter rechtsaf oversteken (de Reelaan). Je loopt op de rijbaan. Dit is een rustige weg maar er kan door een enkele auto wel eens heel hard gereden worden (het is een chique buurt).
53.2 De Reelaan wordt Taveernelaan en later Hobbemalaan. Zorg dat je aan het einde na 3 kilometer (25 minuten) rechts loopt.
53.3 Steek de Amersfoortseweg over (drukke provinciale weg met verkeerslichten zonder rateltikkers). De oversteek bestaat uit een fietspad, middengeleider,rijbaan,middengeleider,rijbaan, middengeleider, fietspad, trottoir.