10.
Fort aan de Klop - Groenekan
van west naar oost
5,6 km

Vanaf de Vechtdijk ben je linksaf geslagen. De Koninklijke Weg loopt rechtdoor langs een kanaal (de Klopvaart). Gelijk aan het begin van de Klopvaart is een tweede afslag naar links naar fort de Klop (een theehuis met overnachtingsmogelijkheden).
37.1

Het rechter deel van de Klopdijk bestaat uit een fietspad, het linkerdeel is een smal voetpad. Na 350 meter (3 minuten) steek je de kruising met de Orinocodreef over. Dit is een weg door de wijk Overvecht. Vervolg het pad langs de Klopvaart.

37.2 Na 300 meter (3 minuten) steek je een kruising met de Rio Brancodreef over. Dit is een drukke weg bestaande uit een fietspad, rijbaan, middengeleider, rijbaan, fietspad. Vervolg het pad langs de Klopvaart.
37.3

Aan het einde van de Klopvaart bij de Karl Marxdreef, de N230 (een soort snelweg) sla je links af. Je loopt op een smal voetpad naar de rotonde.

37.4 Voor de rotonde rechtsaf bij de voetgangersverkeerslichten oversteken. Er ontbreken rateltikkers. De oversteek bestaat uit een fietspad,middengeleider,rijbaan,middengeleider,rijbaan.
37.5

Na 10 meter sla je rechts het (rustig) fietspad in.

37.6

Na 100 meter (1 minuut) buigt het fietspad naar links en gaat het over in een smalle rijbaan (De gageldijk) waar soms auto's rijden. Aan je linkerhand passeer je fort De Gagel. De rijbaan (route) buigt naar rechts.

37.7

Je loopt ongeveer 1 kilometer (8 minuten) over de Gageldijk. Je loopt op de rijbaan. Links zijn vrijstaande huizen met inritten. Rechts is een brede grasberm langs de snelweg. Als je rechts loopt kan je iets makkelijker de graslijn volgen.

38.1

Volg de Gageldijk tot voorbij de rotonde en sla dan bij het eerste fiets/voetpad linksaf.

38.2

Je loopt nu in het nieuwe Noorderpark. Dit is een heel rustige wandel/fietspad.

38.3

Na 150 meter (1,5 minuut) passeer je een ander wandelpad en na nog eens 150 meter (1,5 minuut) sla je op de kruising met een asfaltpad rechtsaf.

38.4

Dit pad volg je 300 meter (3 minuten) en op de kruising met de Sint Antonisdijk sla je linksaf. De Antonisdijk is een rustige weg waar rond de spits hard gereden kan worden.

39.1

Na 500 meter (4 minuten) buigt de weg naar rechts en loop je om Fort Ruigenhoek (aan je linkerhand). Je loopt nu op de Ruigenhoeksedijk.

39.2

Op de eerstvolgende kruising (zijkant van het fort) sla je rechtsaf en blijf je de Ruigenhoeksedijk volgen.

40.1 Aan het eind van de Ruigenhoekseweg (loop aan de linkerzijde van de weg) kom je bij een drukke provincialeweg (N 417) en steek je bij de voetgangerslichten over. De kruising bestaat uit twee rijbanen en een fietspad. Aan de overzijde is een smal trottoir, sla linksaf.
40.2

Na 20 meter is een kruising. Sla voor de kruising rechtsaf (Groenekanseweg). Aan de rechterzijde is een vrij liggend voetpad.

40.3

Je passeert een bewaakte spoorweg en je loopt onder de snelweg (A 27) door.

40.4

Na 300 meter (3 minuten) bij de fietswegwijzer Y-13308 ga je linksaf en steek je de Groenekanseweg over. In het weekend kan het hier druk en chaotisch zijn, dat heeft te maken met de sportvelden die je straks passeert. Je loopt nu op de Kastanjelaan. De straten hebben aan beide zijden grind voor het parkeren van auto's.