5.
Boskoop - Bodegraven
van west naar oost
7,5 km

Als u de route bij station Boskoop weer oppakt, gaat u na het verlaten van het station rechtsaf. Einde weg linksaf gaan en bij de voetgangersoversteekplaats (zebra) de weg naar rechts oversteken.
14.1 Blijf de Zijde rechtdoor vervolgen (u passeert het centrum van Boskoop) tot aan de hefbrug over het water. Dit is de Gouwe. Let er hierbij op dat u voor de brug links moet aanhouden. Er gaat hier namelijk ook rechts een trap naar beneden en dan komt u onderaan de brug bij het water uit.
15.1 Na de brug rechtdoor bij de voetgangersoversteekplaats (zebra) oversteken.
15.2 Daarna weer links aanhouden (want hier volgt ook weer een trap rechts naar beneden) en aan het einde van de stoep bij de voetgangersoversteekplaats (zebra) aan uw rechter hand oversteken.
15.3

Blijf vervolgens alsmaar rechtdoor lopen. De weg gaat op een gegeven moment over in Reijerskoop.

15.4 Aan het einde van de weg passeert u een brug en gaat u vervolgens bij ANWB-paal met nummer 14977 direct linksaf. Let hierbij op dat er tussen de brug en de ANWB-paal geen stoep is en u een klein stukje over de weg moet lopen en u ook een redelijk drukke weg naar links moet oversteken. U loopt nu op de Spoelwijkschedijk.
15.5 Ga bij ANWB-paal met nummer 14978 rechtsaf de brug over, het Wonnepad op.
16.1 Volg dit pad rechtdoor en ga vervolgens met de bocht mee naar links (let op dat het pad ook iets omhoog loopt).
16.2 Ga bij ANWB-paal met nummer 14979 rechtsaf en blijf het Wonnepad vervolgen tot het einde. Vlak voor het einde van de weg staat aan uw linker hand een picknickbank en kunt u even een rustmoment inlassen.
16.3 Aan het einde van het Wonnepad gaat u bij ANWB-paal met nummer 14979 linksaf. U gaat hier de Warmoeskade op.
17.1 Bij ANWB-paal met nummer 14616 gaat u rechtdoor richting Bodegraven.
17.2 Bij ANWB-paal met nummer 14481 gaat u rechtsaf de J.C. Hoogendoornlaan op.
17.3

 Weg vervolgen richting Bodegraven. Deze weg maakt aan het einde een bocht naar links. Let hierbij op dat u het stuk tussen ANWB-paal met nummer 14979 en het viaduct over de weg loopt en hier dus geen stoep is, maar er wel veel auto's rijden. U moet dus goed links of rechts houden.

17.4 Ga onder het viaduct door en loop rechtdoor. Zijwegen dus negeren. Wellicht is het wel beter om direct na het viaduct bij de Dronenweg (deze bevindt zich aan uw rechter hand) de weg naar links over te steken en dus aan de andere kant van de weg te gaan lopen. Hier is namelijk een stoep, maar deze is niet breed en er zijn diverse obstakels. U loopt nu op de Oud Bodegraafseweg.
18.1 Ga aan het einde van de Oud Bodegraafseweg linksaf en steek voor het spoor de Dronensingel over. Dit is alleen wel een heel druk punt. Er komen namelijk auto's van links (over het spoor) en van rechts.
18.2 Steek het spoor over en blijf de weg na de spoorwegovergang met de bocht mee naar rechts volgen. U passeert ANWB-paal met nummer 14483 en komt op de Stationsweg.
18.3 Ga direct na het nemen van de bocht naar rechts, het smalle paadje in. Dit loopt aan uw rechter hand achter het grasveld langs. Let wel op dat hier regelmatig mensen met honden lopen. Dit is namelijk een hondenuitlaatplaats.
18.4 Ga bij ANWB-paal met nummer 5489 rechtdoor richting Gouda.