4.
Benthuizen - Boskoop
van west naar oost 
9,3 km

11.1. Dorpsstraat steeds volgen.
11.2 Na de molen gaat de Dorpsstraat over in de Heerewegh. Deze blijven volgen en bij de voetgangersoversteekplaats (zebra) de weg naar links oversteken.
11.3 Direct na de oversteek passeert u een bushalte. Hier gaat u rechtsaf. Bij ANWB-paal met nummer 10310 gaat u linksaf de Westzijdeweg op. U verlaat hier dus de bebouwde kom van Benthuizen. Let er na het verlaten van de bebouwde kom op dat u op de weg loopt en goed links aanhoudt. Er rijden op deze weg namelijk veel auto's
11.4 Bij de ANWB-paal met nummer 2852 gaat u rechtsaf, het Westeinde richting Hazerswoude. Let hierbij op dat voor het punt waar de ANWB-paal staat de weg iets omhoog loopt, deze een bocht maakt en u hier de weg naar rechts over moet steken. Het is een onoverzichtelijk punt waar veel auto's hard rijden. Goed opletten dus!
11.5 Het Westeinde volgen. U loopt nu op het fietspad.
11.6 Het Westeinde gaat over in Dorpsstraat. U loopt nu binnen de bebouwde kom van Hazerswoude-Dorp.
11.7 Dorpsstraat rechtdoor volgen en na huisnummer 172 de eerste straat rechtsaf. Dit is de Rembrandtlaan. U moet dus niet helemaal doorlopen tot aan de verkeerslichten bij de Provinciale weg, maar een straat eerder rechtsaf gaan.
11.8 Ga linksaf over een houten brugje. Ga dus de Zuiddijk op.
11.9 Ga na het brugje rechtsaf de tunnel onder N209 door. Let hier wel op dat u even op het fietspad moet gaan lopen omdat u anders uw hoofd kunt stoten.
11.10 Vervolg de Zuiddijk.Blijf dus het water volgen en bruggen (dit zijn er in totaal 4) naar links negeren.
11.11

Ga aan het einde linksaf en direct bij ANWB-paal met nummer 17889 rechtsaf. U gaat nu de Voorweg op.

12.1 Bij ANWB-paal met nummer 14119 bocht naar rechts volgen, Roemer.
12.2 Bij einde weg linksaf gaan.
12.3 Steek bij de rotonde de weg naar rechts over en ga na de volgende oversteek rechtdoor de Zijde op. Echter, aan het begin van de Zijde bevindt zich Muziek en eetcafe de Rooie Hoek. Om de ingang te bereiken kunt u het beste de rotonde driekwart rond gaan en dan rechtsaf lopen. U bevindt zich nu aan de overzijde van de Zijde en het cafe bevindt zich nu aan uw linker hand.

Adres horecagelegenheid: Muziek en Eetcafé de Rooie Hoek, Zijde 175, 2771 EV Boskoop, Tel: 0172 - 213278

Als u het cafe verlaat gaat u rechtsaf om weer bij de rotonde te komen. Steek bij de rotonde de weg over om weer op de route te komen.

12.4 Indien u geen gebruik heeft gemaakt van de faciliteiten van het cafe en u bij de rotonde rechtdoor bent gegaan, moet u alsmaar rechtdoor blijven lopen.
12.5 U passeert na het benzinestation een watertoren (deze bevinden zich aan uw rechterhand).
13.1 Loop langs de watertoren en steek het spoor over. Indien u hier de route wilt onderbreken en dus weer naar huis wilt gaan, gaat u direct na de spoorwegovergang linksaf. Steek hier dus de weg bij de voetgangersoversteekplaats (zebra) de weg naar links over en loop rechtdoor richting station Boskoop.