1.
Paleis Noordeinde - Voorburg/Leidschendam station
van west naar oost
7,1 km

1.1 Als u met uw rug naar paleis Noordeinde staat, gaat u rechtsaf.
1.2 Ga de eerste straat links, de Heulstraat. Zorg er voor dat u aan de rechter kant van deze straat loopt.
1.3 De Heulstraat rechtdoor volgen en bij de voetgangersoversteekplaats (zebra) de weg oversteken. Let hierbij op dat u na het oversteken van de weg bij de voetgangersoversteekplaats (zebra) de trambaan passeert en er na het oversteken van de tweede zebra nog een fietspad volgt.
1.4 Na oversteek weg (Lange Voorhout) klein stukje rechtdoor vervolgen en daarna de weg aan uw linker hand bij de voetgangersoversteekplaats (zebra) schuin naar links oversteken.
1.5 Na oversteek direct rechtsaf gaan. U loopt nu op de wandelpromenade (wandelpad met splitverharding die tussen de 2 weggedeelten loopt). Let hierbij op dat de promenade op een gegeven moment naar rechts buigt. Weg met splitverharding dus met bocht mee naar rechts en helemaal tot het einde volgen.
1.6 Ga aan het einde van de wandelpromenade voor de palen linksaf het Korte Voorhout op.
1.7 Weg (Lange Voorhout) rechtdoor oversteken. Let op want hier is geen duidelijke oversteekplaats en u passeert de trambaan.
1.8 Halverwege het Korte Voorhout bij Smidswater de weg rechtdoor oversteken.
1.9 De weg (Korte Voorhout) rechtdoor vervolgen. U passeert de Amerikaanse Ambassade. Deze bevindt zich aan uw linkerhand.
1.10 Weg (Koningskade) rechtdoor bij voetgangersoversteekplaats (zebra met verkeerslichten) oversteken. Let hierbij op dat er na het oversteken bij de zebra een trambaan volgt en u daarna de middenberm krijgt, het fietspad kruist en vervolgens bij de tweede zebra oversteekt
1.11 Na oversteek fietspad naar rechts volgen (om het grind heenlopen) en na het Pannenkoekenhuis Paviljoen Malieveld linksaf gaan. U loopt nu op de Koekamplaan (wandelpad langs het Malieveld).
1.12 Ga aan het einde rechtsaf. Dit is de Boslaan.
 
2.1 Steek voor het hoge gebouw bij de voetgangersoversteekplaats (zebra) de weg links over. Let er wel op dat u eerst het fietspad oversteekt voordat u de zebra bereikt. U loopt nu op de weg die over de Utrechtsebaan heen gaat.
2.2 Nogmaals de weg bij de voetgangersoversteekplaats (zebra) oversteken. Let wederom op het fietspad dat volgt nadat u bent overgestoken.
2.3 Daarna de weg rechtdoor vervolgen het Haagse Bos in.
2.4 Blijf alsmaar rechtdoor lopen tot aan de drukke Laan van Nieuw Oost Indiƫ.
2.5 Ga voor de Laan van Nieuw Oost Indiƫ rechtsaf.
2.6 Steek bij de verkeerslichten het fietspad naar links over. Er is hier een voetgangersoversteekplaats met zebra, middenberm en verkeerslichten.
2.7 Steek na de zebra het fietspad rechtdoor over en ga direct linksaf.
2.8 Volg het voetpad (dus rechts aanhouden) dat direct scherp naar rechts buigt. Dit pad loopt om een elektriciteitshuisje heen en u loopt nu het Haagse Bos weer in.
2.9 Het pad rechtdoor vervolgen. U heeft nu de bebouwing langs de Bezuidenhoutseweg aan uw rechter hand en de vijvers aan uw linker hand. U volgt het pad door het Haagse Bos tot Paleis Huis ten Bosch.
2.10 Bij de laatste kruising voor Paleis Huis ten Bosch gaat u rechtsaf.
2.11 Ga vervolgens weer rechtsaf, loop een klein stukje rechtdoor en ga vervolgens een houten brug over.
2.12 Steek de drukke Bezuidenhoutseweg rechtdoor over. Let er hierbij op dat u eerst het fietspad oversteekt en er bij de oversteek van de drukke weg geen voetgangersoversteekplaats met zebra is. Wel is er in het midden van de weg een middenberm.
2.13 Na oversteek nogmaals fietspad oversteken.
 
3.1 Rechtdoor lopen. Dit is de Carel Reinierszkade (u kunt hier overigens ook aan de linker zijde van de weg lopen want er loopt ook een leuk wandelpad langs het water).
3.2 Aan het einde van deze straat bij De Eerens Plein de stoep af gaan, een klein stukje rechtdoor lopen en de stoep weer op gaan.
3.3

Vervolgens de drukke weg (De Vlaskamp) rechtdoor oversteken. Er is hier alleen helaas geen voetgangersoversteekplaats.

3.4

Rechtdoor lopen en De Sillestraat oversteken.

3.5

Einde weg bij de voetgangersoversteekplaats (zebra) de Loudonstraat recthdoor oversteken. De voetgangersoversteekplaats bereikt u door aan het einde van de Carel Reinierszkade linksaf te gaan. Vervolgens steekt u hier eerst een fietspad over, daarna de zebra, dan de trambaan en na de volgende zebra passeert u eerst nog een fietspad voordat u de stoep heeft bereikt.

3.6

Ga direct na het oversteken van de weg rechtsaf en daarna direct linksaf.

3.7

Weg rechtdoor vervolgen, Rooseboomstraat rechtdoor oversteken en Carel Reinierszkade tot het einde vervolgen.

3.8 Aan het einde de drukke weg (Nieuwe Veenmolen) oversteken. Helaas is hier weer geen voetgangersoversteekplaats. Ook bevinden zich op deze drukke weg (Nieuwe Veenmolen) fietsstroken. Let er dus op dat u bij het oversteken van de weg 2x een fietspad oversteekt en hier veel fietsers langs komen.
3.9

Na het passeren van de 2e fietsstrook weg rechtdoor vervolgen langs de molen en 2x onder het spoor door lopen.

3.10

Ga bij einde weg linksaf de Nicolaas Beetslaan op.

3.11

Volg het voetpad. Pad naar rechts dus negeren.

3.12

Einde pad bij het gebouw van het CBS rechtsaf. Dit is de Beatrixlaan.

 
4.1

Voetpad aan de Prinses Beatrixlaan rechtdoor vervolgen. U passeert vervolgens een soort klein pleintje (met water en een brug aan uw rechter hand). U blijft hier rechtdoor lopen.

4.2

Drukke weg (Bruijnings Ingenhoeslaan) oversteken. Er is hier alleen geen voetgangers-oversteekplaats.

4.3

De Prinses Beatrixlaan rechtdoor blijven volgen. U heeft nu het park aan uw rechterhand.

4.4

Aan het einde de drukke weg (Monseigneur van Steelaan) oversteken. U kunt dit doen bij de voetgangersoversteekplaats die zich aan uw linker hand bevindt. Let wel op want u passeert eerst weer een fietspad, daarna de zebra, dan de trambaan en weer een fietspad.

4.5

Na de oversteek direct rechtsaf en linksaf gaan en de Prinses Beatrixlaan rechtdoor vervolgen.

4.6

Aan het einde bij sportpark Het Loo de weg schuin naar links oversteken.

4.7

Klein stukje rechtdoor lopen en bij de voetgangersoversteekplaats (zebra en middenberm) de drukke weg (Prins Bernhardlaan) oversteken. Let er op dat u na de oversteek eerst een fietspad kruist.

4.8

Na voetgangersoversteekplaats rechtsaf gaan en daarna direct linksaf gaan. U loopt nu op de Schellinglaan.

4.9

Schellinglaan volgen totdat weg bocht naar links maakt. Bij deze bocht de weg naar rechts oversteken en geasfalteerde weg volgen. Dit is nog steeds de Schellinglaan. Let hierbij op dat u hier veel fietsers passeert.

4.10

Het pad langs het water volgen.

4.11

Brug over en daarna eerste weg rechtsaf. U loopt nu wel op een smalle stoep.

4.12

Bij einde stoep weer een bruggetje over gaan en daarna direct linksaf gaan.

4.13

Pad links aanhouden.

4.14

Weg (Parkweg) oversteken en het park Vreugd en Rust in lopen. Let op dat hier geen voetgangersoversteekplaats is.

4.15

In het park links aanhouden.

4.16

Pad alsmaar rechtdoor volgen tot uitgang park.

4.17

Nadat u het park heeft verlaten rechtsaf gaan.

4.18

Drukke weg naar links oversteken. Let op dat hier geen voetgangersoversteekplaats is, maar er is wel een middenberm.

4.19

Ga het park weer in.

4.20

Pad links aanhouden. U passeert nu het monument van Constantijn en Christian Huygens. Deze bevindt zich aan uw rechter hand.

4.21

Vervolgens weer links aanhouden en linksaf de brug over gaan. U verlaat nu het park.

4.22

Ga na het verlaten van het park direct linksaf. Echter, indien u hier de route wilt verlaten gaat u rechtsaf richting station Voorburg. Volg dan de rest van de tekst.

4.23

Ga dus na het verlaten van het park direct rechtsaf.

4.24

Ga vervolgens rechtdoor en steek dus bij het einde van de stoep de weg rechtdoor over.

4.25

Loop de winkelstraat (Herenstraat) in en volg de weg rechtdoor.

4.26

Loop langs de kerk (deze bevindt zich aan uw rechterhand) en blijf de winkelstraat volgen tot het einde.

4.27

Ga aan het einde van de winkelstraat voor het viaduct rechtsaf.

4.28

Loop een klein stukje rechtdoor en ga vervolgens linksaf onder het viaduct door. Hier bevindt zich een grote parkeerplaats. Als u bijna onder het viaduct bent doorgelopen, vindt u aan uw rechterhand een trap (omhoog). U neemt deze trap om op het perron te komen.

4.29

Als u de route weer oppakt vanaf station Voorburg, neemt u vanaf het perron de trap naar beneden. Let op dat er 2 trappen zijn! De trap in de buurt van de lift brengt u naar de ingang van de kiosk. Dan dus voor de ingang van de kiosk rechtsaf gaan. De andere trap komt uit bij de parkeerplaats onder het viaduct. Als u deze trap neemt, gaat u onderaan de trap links, daarna een klein stukje rechtdoor en aan het einde rechtsaf.

4.30

Ga linksaf de winkelstraat (Herenstraat) in.

4.31

Blijf deze winkelstraat tot het einde volgen.

4.32

Steek de weg rechtdoor over.

4.33

Loop rechtdoor. U komt nu weer langs park Vreugd en Rust.

 
5.1

De weg (Oosteinde) alsmaar rechtdoor volgen.

5.2

Loop rechtdoor onder het spoor door. U passeert nu station Leidschendam/Voorburg. Hier kunt u op de lightrail stappen tussen Den Haag en Zoetermeer.