slideshow11

28 februari 2014
FamiliepadHet is alweer een jaar of negen geleden dat bij het Buitencentrum Drents-Friese Wold het Familiepad werd geopend. Het pad is geschikt voor zoveel mogelijk mensen: jong, oud, met of zonder beperking. Het Familiepad is een uitstekend voorbeeld van een toegankelijk wandelpad. Beheerder Jantsje Bijmholt van Staatsbosbeheer nodigt gemeenten en andere natuurorganisaties van harte uit om eens een kijkje te komen nemen.

Eén van de voorzieningen is een (gehandicapten-)toilet halverwege de route! Vooral voor ouderen. Daar zou ik als valide natuurganger nooit opgekomen zijn. Braillebebording, een dovenfolder en een gesproken begeleiding voor blinden zijn gerealiseerd. QR is nog in de maak.

Voor de kinderen is gedurende de route heel veel te spelen en te zien. Je gaat bijvoorbeeld over de bodem van een ven om door een glazen wand naar het waterleven te kijken. Voor bezoekers in een rolstoel is dit een moment om weer eens met je handen door het water te slieren.

Je huid is echter het grootste orgaan dat indirect aangeeft of iets prettig is of niet. Daarom is er een sterke afwisseling tussen zon en schaduw, nat en vochtig productiebos en droog zanderig den- en heidegebiedjes. En er zijn veel bankjes, heel veel bankjes!

Contact
Jantsje Bijholt, Buitencentrum Drents-Friese Wold | Terwisscha 6a | 8426 SJ Appelscha | T 0516-464020 | M 06-22405133 | E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | www.staatsbosbeheer.nl/bcdrentsfriesewold
Aanwezig op dinsdag t/m vrijdag

Giften en donaties

Het kenniscentrum Groen & Handicap is opgericht om de bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid van natuurgebieden, recreatiegebieden en parken voor mensen met een beperking te verbeteren. Het bestuur van het kenniscentrum bestaat uit vrijwilligers. Het kenniscentrum heeft een beperkt budget en is voor bijzondere projecten volledig afhankelijk van fondsen, giften en donaties. Met deze knop kunt u het werk van Groen & Handicap financieel ondersteunen.

 

Steun ons!

Handboek 'Samen op Pad'

sop

Wat voor weer zal het zijn...

Met dank aan...

De activiteiten van Kenniscentrum Groen & Handicap worden mede mogelijk gemaakt door HandicapNL (voorheen het Revalidatiefonds en het Fonds verstandelijk gehandicapten) en het Johanna KinderFonds.

handicapnl

logo Johanna KinderFonds