slideshow11

koninklijkeweg425 november 2013
In het overleg met de directie van de Wandelsportorganisatie KNBLO-NL in Nijmegen heeft Groen & Handicap onder andere gesproken over de staat van onderhoud van de 'Koninklijke Weg', van Paleis Noordeinde in Den Haag naar Paleis ‘t Loo in Apeldoorn.

Met name voor mensen in een rolstoel of scootmobiel is niets vervelender dan dat routeaanduidingen zijn verdwenen. Het moet gezegd: er zijn mensen die het nog altijd leuk vinden om routeaanduidingen (bordjes en stickers) van de Koninklijke Weg weg te halen. Als gebruiker van zo’n route kom je dan voor een hopeloos probleem te staan en duurt het een hele tijd voordat je de route weer gevonden hebt. Ook voor blinde en slechtziende mensen die met een buddy de route lopen is het heel vervelend als zij routeaanduidingen missen.

Daarnaast heeft het bestuur van Groen & Handicap gevraagd om samen met ervaringsdeskundigen en routebeheerders bij hun halfjaarlijkse controle te kijken naar de staat van onderhoud van het wegdek (opgangen van bruggetjes, viaducten e.d.) en dit bij de wegbeheerder bekend te maken zodat zij een reparatie kunnen uitoefenen. Tenslotte heeft het bestuur aandacht gevraagd om voor enkele gevaarlijke routedelen (vanwege o.m.toenemend verkeer in de voorbije vijf jaar) te trachten alternatieve routeverbindingen te vinden.

KNBLO heeft G&H toegezegd de eventuele tekortkomingen weg te werken. KNBLO-NL en Kenniscentrum Groen & Handicap hopen dat veel mensen –vitaal of met een beperking- in de komende tijd gebruik zullen maken van deze fraaie wandelroute, dwars door ons mooie Nederland, en zullen genieten van al het schoons dat ons landschap te bieden heeft.

Giften en donaties

Het kenniscentrum Groen & Handicap is opgericht om de bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid van natuurgebieden, recreatiegebieden en parken voor mensen met een beperking te verbeteren. Het bestuur van het kenniscentrum bestaat uit vrijwilligers. Het kenniscentrum heeft een beperkt budget en is voor bijzondere projecten volledig afhankelijk van fondsen, giften en donaties. Met deze knop kunt u het werk van Groen & Handicap financieel ondersteunen.

 

Steun ons!

Handboek 'Samen op Pad'

sop

Wat voor weer zal het zijn...

Met dank aan...

De activiteiten van Kenniscentrum Groen & Handicap worden mede mogelijk gemaakt door HandicapNL (voorheen het Revalidatiefonds en het Fonds verstandelijk gehandicapten) en het Johanna KinderFonds.

handicapnl

logo Johanna KinderFonds