slideshow11

20131005a7 oktober 2013
Op zaterdag 5 oktober j.l. is het belevingspad in het Nationaal Park de Hoge Veluwe officieel in gebruik genomen. Dit pad is in hoofdzaak bedoeld voor mensen met een beperking die op allerlei manieren in contact kunnen komen met wat de natuur hen te bieden heeft. Zo is er een heel bijzonder paneel waarbij je door een koker kunt kijken en dan een damhert in het bos ziet staan. Of een hert met een prachtig gewei, of enkele grazende reeën.

Maar ook kun je met een beetje hulp over en langs een boom klauteren, zijn er tufstenen pilaren waarin je je hoofd kunt steken om bepaalde geluiden van het gesteente te horen. Zo zijn er heel wat attributen waarmee je aan de gang kunt gaan en die heel educatief zijn. Iedereen kan er wat leren, jong en oud, met of zonder rolstoel, blind of ziend, klein of groot –maakt niet uit. Er valt heel wat te beleven op het pad van ruim anderhalve kilometer dat start en eindigt bij het bezoekerscentrum, midden in het nationaal park.

20131005bHet pad is heel goed berijdbaar voor mensen in een scootmobiel of rolstoel, het loopt dwars door een mooi bosgebied met een verscheidenheid aan bomen met een kakofonie aan vogelgeluiden. Meer dan de moeite waard om er eens een keertje naar toe te gaan, zeker nu met de herfst nu de bomen en struiken in een heel andere dan groene kleur komen te staat.

Het belevingspad is gerealiseerd door het Nationaal Park de Hoge Veluwe waarbij het bureau Arcadis voor het ontwerp en de inrichting heeft gezorgd. Ook een bijdrage van het Revalidatiefonds/Fonds Verstandelijk Gehandicapten van € 25.000,00 heeft er voor gezorgd dat er een heel bijzonder wandelpad voor mensen met een beperking op een bijzonder aangename manier uit de voeten kunnen.

Giften en donaties

Het kenniscentrum Groen & Handicap is opgericht om de bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid van natuurgebieden, recreatiegebieden en parken voor mensen met een beperking te verbeteren. Het bestuur van het kenniscentrum bestaat uit vrijwilligers. Het kenniscentrum heeft een beperkt budget en is voor bijzondere projecten volledig afhankelijk van fondsen, giften en donaties. Met deze knop kunt u het werk van Groen & Handicap financieel ondersteunen.

 

Steun ons!

Handboek 'Samen op Pad'

sop

Wat voor weer zal het zijn...

Met dank aan...

De activiteiten van Kenniscentrum Groen & Handicap worden mede mogelijk gemaakt door HandicapNL (voorheen het Revalidatiefonds en het Fonds verstandelijk gehandicapten) en het Johanna KinderFonds.

handicapnl

logo Johanna KinderFonds