slideshow11

Foto Pia Hendriks

6 juni 2024
 
Het bestuur van Groen en Handicap is verheugd te kunnen melden dat we een nieuw bestuurslid hebben. Pia Hendriks is geen onbekende binnen de wereld van handicap en toegankelijkheid. Velen hebben haar naam al eens voorbij zien komen en weten dat ze zeer betrokken en actief is waar het gaat om inclusie voor mensen met een beperking.
 
Pia begon in 2012 in Eindhoven met het bekijken van bushaltes op gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid. Al snel daarna werd zij lid van het Platform Gehandicaptenbeleid en het Centraal Verkeers Overleg van de gemeente Eindhoven.
 
Pia zet zich breed in waar het de toegankelijkheid betreft. Zij bezoekt bijeenkomsten en houdt constant de buitenruimte in de gaten.
 
Zij focust zich niet enkel op de toegankelijkheid van parken en groengebieden, maar ook - bij verkiezingen - op de inrichting van stemlokalen, de inrichting van winkelgebieden in de stad, bibliotheken, theaters en in het bijzonder ook de Noordzeestranden.
 
Pia gebruikt vooral sociale media als facebook en websites om de boodschap van toegankelijkheid voor iedereen te verspreiden. Zie: Nederland Toegankelijker (Facebook en website) en Europa Toegankelijk (Facebook).
 
Wij vertrouwen erop dat onze verdere samenwerking er in het bijzonder toe leidt dat haar informatie over toegankelijke Noordzeestranden (beschikbare gehandicaptentoiletten, strandstoelen) actueel blijft en verder verspreid wordt. Ieder die daaraan een bijdrage wil en kan leveren, wordt gevraagd om ervaringen met de situatie aan de stranden aan ons door te geven: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Voor meer informatie over Nederland Toegankelijker volgt u deze link

Giften en donaties

Kenniscentrum Groen & Handicap is opgericht om de bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid van natuurgebieden, recreatiegebieden en parken voor mensen met een beperking te verbeteren. Het bestuur van het kenniscentrum bestaat uit vrijwilligers. Het kenniscentrum heeft een beperkt budget en is voor bijzondere projecten volledig afhankelijk van fondsen, giften en donaties. Met deze knop kunt u het werk van Groen & Handicap financieel ondersteunen.

 

Steun ons!

Handboek 'Samen op Pad'

sop

Wat voor weer zal het zijn...

Met dank aan...

De activiteiten van Kenniscentrum Groen & Handicap worden mede mogelijk gemaakt door HandicapNL (voorheen het Revalidatiefonds en het Fonds verstandelijk gehandicapten) en het Johanna KinderFonds.

handicapnl

logo Johanna KinderFonds