slideshow11

Hoog Buurlo

Eén van de ambassadeurs van Groen & Handicap heeft onlangs samen met de boswachter van Staatsbosbeheer een bezoek gebracht aan Hoog Buurlo, bij Apeldoorn. Bij de schaapskooi start namelijk een route die qua informatievoorziening is aangepast voor blinden en slechtzienden. Het idee is om de wandelroute op landgoed Broekhuizen in Leersum ook geschikt te maken voor mensen die vanwege een visuele beperking moeite hebben met het volgen van een bestaande wandelroute en de beschikbare informatie niet kunnen lezen. Het doel van onze reis naar Hoog Buurlo was dus te kijken op welke wijze de informatie hier wordt aangeboden en of de route te volgen is met het idee dit dan ook toe te passen in Leersum. Ondanks het minder goede weer heb ik genoten en hoop ik dat het project in Leersum groen licht krijgt.

hoogbuurlo02 hoogbuurlo03

Giften en donaties

Kenniscentrum Groen & Handicap is opgericht om de bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid van natuurgebieden, recreatiegebieden en parken voor mensen met een beperking te verbeteren. Het bestuur van het kenniscentrum bestaat uit vrijwilligers. Het kenniscentrum heeft een beperkt budget en is voor bijzondere projecten volledig afhankelijk van fondsen, giften en donaties. Met deze knop kunt u het werk van Groen & Handicap financieel ondersteunen.

 

Steun ons!

Handboek 'Samen op Pad'

sop

Wat voor weer zal het zijn...

Met dank aan...

De activiteiten van Kenniscentrum Groen & Handicap worden mede mogelijk gemaakt door HandicapNL (voorheen het Revalidatiefonds en het Fonds verstandelijk gehandicapten) en het Johanna KinderFonds.

handicapnl

logo Johanna KinderFonds