slideshow11

15 december 2020

onbeperktoppadIn 2013 startte Kenniscentrum Groen & Handicap met het project “Wandelen, goed voor elkaar!” omdat een goed overzicht van toegankelijke wandelpaden voor mensen met een
beperking ontbrak.
Samen met een groot aantal 'ambassadeurs' werd een overzicht gemaakt van 140 toegankelijke wandelpaden in Nederland. Dit overzicht is gepubliceerd op onze website en er is destijds een boekje van gemaakt, dat wij met steun van het fonds HandicapNL gratis hebben verspreid. Veel mensen hebben met plezier gebruik gemaakt van deze informatie.

Daarna is het lang stil gebleven. Wij waren helaas zelf niet in staat om alle paden te controleren. Toen wij klachten kregen dat de informatie over de wandelroutes niet meer betrouwbaar was, hebben wij begin 2020 besloten de website van het internet te halen.

Maar...

Gelukkig zijn er inmiddels nieuwe kansrijke initiatieven, waaronder de website 'Onbeperkt op Pad'. Dit is een onderdeel van 'www.mooisteroutes.nl'.
De website bouwt voort op de systematiek van Mooiste Routes, aangevuld met onze kennis. Zij gaan ook gebruik maken van ons 'oue' overzicht van wandelpaden. Zij willen samen met
ervaringsdeskundigen de routes controleren en nieuwe routes maken. De gegevens van de website 'Onbeperkt op Pad' zullen gratis beschikbaar komen voor de gebruiker.

Als u zin hebt om met een van de vrijwilligers van “Onbeperkt op Pad” een bestaande wandeling te controleren, neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

U kunt de voortgang van dit project volgen op 'www.onbeperktoppad.nl'.

Giften en donaties

Het kenniscentrum Groen & Handicap is opgericht om de bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid van natuurgebieden, recreatiegebieden en parken voor mensen met een beperking te verbeteren. Het bestuur van het kenniscentrum bestaat uit vrijwilligers. Het kenniscentrum heeft een beperkt budget en is voor bijzondere projecten volledig afhankelijk van fondsen, giften en donaties. Met deze knop kunt u het werk van Groen & Handicap financieel ondersteunen.

 

Steun ons!

Handboek 'Samen op Pad'

sop

Wat voor weer zal het zijn...

Met dank aan...

De activiteiten van Kenniscentrum Groen & Handicap worden mede mogelijk gemaakt door HandicapNL (voorheen het Revalidatiefonds en het Fonds verstandelijk gehandicapten) en het Johanna KinderFonds.

handicapnl

logo Johanna KinderFonds