slideshow11

12 juni 2020 

kasteeleerde01Op 10 juni 2020 heeft een visitatiecommissie van Kenniscentrum Groen & Handicap, op verzoek van Natuurmonumenten, een bezoek gebracht aan Kasteel Eerde en omgeving te Ommen. Het kasteelgebouw en de tuinen rond het kasteel zijn in gebruik bij een internationale school en alleen bij bijzondere gelegenheden te bezichtigen. Het landgoed rond het kasteel bestaat uit verschillende thematische bosvlakken die worden ontsloten door monumentale lanen. Het landgoed is vrij toegankelijk. Het terrein is aantrekkelijk, zeer afwisselend en heeft door de verschillende bosvlakken, de prachtige lanen en het kasteel een hoge belevingswaarde. Helaas is er geen horeca en openbaar toilet aanwezig. Groen & Handicap heeft een advies opgesteld waarin een aantal wensen en verbeterpunten voor rondwandelingen zijn opgenomen.

Giften en donaties

Kenniscentrum Groen & Handicap is opgericht om de bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid van natuurgebieden, recreatiegebieden en parken voor mensen met een beperking te verbeteren. Het bestuur van het kenniscentrum bestaat uit vrijwilligers. Het kenniscentrum heeft een beperkt budget en is voor bijzondere projecten volledig afhankelijk van fondsen, giften en donaties. Met deze knop kunt u het werk van Groen & Handicap financieel ondersteunen.

 

Steun ons!

Handboek 'Samen op Pad'

sop

Wat voor weer zal het zijn...

Met dank aan...

De activiteiten van Kenniscentrum Groen & Handicap worden mede mogelijk gemaakt door HandicapNL (voorheen het Revalidatiefonds en het Fonds verstandelijk gehandicapten) en het Johanna KinderFonds.

handicapnl

logo Johanna KinderFonds