slideshow11

12 juni 2020 

kasteeleerde01Op 10 juni 2020 heeft een visitatiecommissie van Kenniscentrum Groen & Handicap, op verzoek van Natuurmonumenten, een bezoek gebracht aan Kasteel Eerde en omgeving te Ommen. Het kasteelgebouw en de tuinen rond het kasteel zijn in gebruik bij een internationale school en alleen bij bijzondere gelegenheden te bezichtigen. Het landgoed rond het kasteel bestaat uit verschillende thematische bosvlakken die worden ontsloten door monumentale lanen. Het landgoed is vrij toegankelijk. Het terrein is aantrekkelijk, zeer afwisselend en heeft door de verschillende bosvlakken, de prachtige lanen en het kasteel een hoge belevingswaarde. Helaas is er geen horeca en openbaar toilet aanwezig. Groen & Handicap heeft een advies opgesteld waarin een aantal wensen en verbeterpunten voor rondwandelingen zijn opgenomen.

Goede voorbeelden van toegankelijkheid

goedevoorbeeldenvantoegankelijkheid Kenniscentrum Groen & Handicap heeft een uitgebreide fotocollectie met goede en minder goede voorbeelden van toegankelijke voorzieningen in natuur- en recreatiegebieden. 

Die foto's zijn te bekijken op www.goedevoorbeelden.nu 

Handboek 'Samen op Pad'

sop

Wij zoeken iemand die zin en tijd heeft om onze social media bij te houden! 

Kenniscentrum Groen & Handicap wil zich ook graag op Facebook en Twitter laten zien, maar de huidige bestuursleden hebben te weinig tijd om daar actief mee bezig te zijn. Daarom zoeken we iemand die, op vrijwillige basis, ons hiermee wil helpen. 

Interesse? Neem dan contact op met voorzitter Kees Kuijken, keeskuijken@natuurzonderdrempels.nl

Wat voor weer zal het zijn...

Met dank aan...

De activiteiten van Kenniscentrum Groen & Handicap worden mede mogelijk gemaakt door HandicapNL (voorheen het Revalidatiefonds en het Fonds verstandelijk gehandicapten) en het Johanna KinderFonds.

handicapnl

logo Johanna KinderFonds