slideshow11

spiegelplas22 oktober 2019
Op 9 oktober om 14:00 uur wordt het toegankelijke wandelpad 'Rondje Spiegelplas' officieel geopend. Dat gebeurt met een natuurwandeling, waarin boswachter Dirk-Jan van Roest van alles vertelt over de natuur in en rond de Spiegelplas. En met een OERRR-parcours voor kinderen met uitdagende en toegankelijke natuuropdrachten. Daarnaast zal Stichting Onbegrensd Avontuur een speciale off-road rolstoel demonstreren. De opening vindt plaats bij de Kooibrug aan de Spiegelplas. U bent van harte uitgenodigd!

 

Programma
14:00 uur: inloop met koffie/thee en lekkers
14:15 uur: kort woordje van Arjenne Bak, gebiedsmanager Vechtplassen
14:30 uur: start natuurwandeling (2 km) met boswachter Dirk-Jan van Roest
14:30 uur: start OERRR-parcours met boswachter Olga Ekelenkamp
15:30 – 16:00 uur: einde

Praktische informatie
De opening vindt plaats bij de Kooibrug aan de Spiegelplas. U kunt fiets of auto parkeren op parkeerplaats De Kooi, De Kooi in Nederhorst den Berg.
Er zijn meerdere gehandicaptenparkeerplaatsen beschikbaar op parkeerplaats De Kooi.
Er is een rolstoeltoegankelijke toilet aanwezig op de openingslocatie.
U kunt zich aanmelden bij Olga Ekelenkamp, boswachter Communicatie en Beleven, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 – 13 21 66 97.

Goede voorbeelden van toegankelijkheid

goedevoorbeeldenvantoegankelijkheid Kenniscentrum Groen & Handicap heeft een uitgebreide fotocollectie met goede en minder goede voorbeelden van toegankelijke voorzieningen in natuur- en recreatiegebieden. 

Die foto's zijn te bekijken op www.goedevoorbeelden.nu 

Handboek 'Samen op Pad'

sop

Wij zoeken iemand die zin en tijd heeft om onze social media bij te houden! 

Kenniscentrum Groen & Handicap wil zich ook graag op Facebook en Twitter laten zien, maar de huidige bestuursleden hebben te weinig tijd om daar actief mee bezig te zijn. Daarom zoeken we iemand die, op vrijwillige basis, ons hiermee wil helpen. 

Interesse? Neem dan contact op met voorzitter Kees Kuijken, keeskuijken@natuurzonderdrempels.nl

Wat voor weer zal het zijn...

Met dank aan...

De activiteiten van Kenniscentrum Groen & Handicap worden mede mogelijk gemaakt door HandicapNL (voorheen het Revalidatiefonds en het Fonds verstandelijk gehandicapten) en het Johanna KinderFonds.

handicapnl

logo Johanna KinderFonds