slideshow11

markerwadden12 april 2019
Eiland de Marker Wadden is vanaf eind april ook bereikbaar per veerboot. Vanaf 20 april varen speciale boten van Bataviahaven in Lelystad naar het nieuwe eiland.
Het was al mogelijk om zelf met een boot naar het eiland te varen en daar aan te leggen, maar nu kan ook iedereen naar de Marker Wadden. Eerst vaart er wekelijks een boot, maar vanaf de meivakantie wordt er vaker gevaren. Er kunnen maximaal tweehonderd bezoekers per keer mee op de boot. Een kaart voor de veerdienst kost tussen de vijftien en twintig euro en is te boeken via de website van Natuurmonumenten.

Marker Wadden in het Markermeer bestaat uit meerdere eilanden, maar slechts een is toegankelijk voor bezoekers. De rest is natuurgebied. Ook het bezoekerseiland is natuurgebied en is zo ingericht dat er veel vogels te zien zijn, vanuit speciale kijkhutten bijvoorbeeld. Er kan gewandeld worden en er worden rondleidingen gegeven. Een deel van het eiland is toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel. Er is nog geen horeca op het eiland aanwezig. Er zijn daar wel plannen, maar het eiland is nog in aanbouw. Er mag ook op de stranden gerecreƫerd worden en er zijn plannen voor een kleine camping.

Natuurbeheerder Natuurmonumenten organiseert de boottochten, maar verschillende rederijen werken hier aan mee. De Volendamse rederij de Markenexpress vaart bijvoorbeeld vanaf september van Lelystad naar het eiland. Voorlopig organiseert Natuurmonumenten alleen vaartochten vanuit de haven van Lelystad, maar er volgens de natuurbeheerder is het ook zeker een wens om in de toekomst vanuit Noord-Holland te gaan varen.

Goede voorbeelden van toegankelijkheid

goedevoorbeeldenvantoegankelijkheid Kenniscentrum Groen & Handicap heeft een uitgebreide fotocollectie met goede en minder goede voorbeelden van toegankelijke voorzieningen in natuur- en recreatiegebieden. 

Die foto's zijn te bekijken op www.goedevoorbeelden.nu 

Handboek 'Samen op Pad'

sop

Wij zoeken iemand die zin en tijd heeft om onze social media bij te houden! 

Kenniscentrum Groen & Handicap wil zich ook graag op Facebook en Twitter laten zien, maar de huidige bestuursleden hebben te weinig tijd om daar actief mee bezig te zijn. Daarom zoeken we iemand die, op vrijwillige basis, ons hiermee wil helpen. 

Interesse? Neem dan contact op met voorzitter Kees Kuijken, keeskuijken@natuurzonderdrempels.nl

Wat voor weer zal het zijn...

Met dank aan...

De activiteiten van Kenniscentrum Groen & Handicap worden mede mogelijk gemaakt door HandicapNL (voorheen het Revalidatiefonds en het Fonds verstandelijk gehandicapten) en het Johanna KinderFonds.

handicapnl

logo Johanna KinderFonds