slideshow11

De Wombat19 juni 2018
Op Landerij de Park in Elst (Gld.) vindt op 1 juli 2018 om 14.00 uur de officiële aftrap plaats van de uitleen van een 'all-terrain' rolstoel, de wombat. Dit is een struin- en strandrolstoel met dikke banden. Vanaf 1 juli tot eind september kan de wombat in de Overbetuwe gratis gebruikt worden. De Stichting Gehandicaptenplatform Overbetuwe leent in samenwerking met de firma Offtheroadwheels uit Oosterhout op verzoek deze rolstoel uit binnen de Overbetuwe.

Wilt u eens een keer erop uit om over struinpaden, over het maaiveld of over zand te rijden? Of bij mooi weer in Rijkerswoerd of Strandpark Slijk-Ewijk door het water te rijden ? Een rondje door de landerijen van Hemmen of de uiterwaarden van Heteren te maken? De SGO brengt, na een belletje, de stoel naar de gewenste locatie. Er zijn geen kosten aan verbonden. We vragen wel een borg van 20 euro die u na afloop terugkrijgt. Ook moet u een duwer meebrengen.

Bel tijdig (ca. één dag eerder) naar de SGO, Jeanne Verdijk: 0481-376595 of 06-33726667 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dan maken we een afspraak. We hopen dat er veel gebruik van gemaakt zal worden. Na de zomer maken wij de balans op. Iedereen is welkom op 1 juli a.s. om alvast een proefritje te maken..

Zie ook: http://www.sgo-overbetuwe.nl/  en  https://www.landerijdepark.nl

Goede voorbeelden van toegankelijkheid

goedevoorbeeldenvantoegankelijkheid Kenniscentrum Groen & Handicap heeft een uitgebreide fotocollectie met goede en minder goede voorbeelden van toegankelijke voorzieningen in natuur- en recreatiegebieden. 

Die foto's zijn te bekijken op www.goedevoorbeelden.nu 

Handboek 'Samen op Pad'

sop

Wij zoeken iemand die zin en tijd heeft om onze social media bij te houden! 

Kenniscentrum Groen & Handicap wil zich ook graag op Facebook en Twitter laten zien, maar de huidige bestuursleden hebben te weinig tijd om daar actief mee bezig te zijn. Daarom zoeken we iemand die, op vrijwillige basis, ons hiermee wil helpen. 

Interesse? Neem dan contact op met voorzitter Kees Kuijken, keeskuijken@natuurzonderdrempels.nl

Wat voor weer zal het zijn...

Met dank aan...

De activiteiten van Kenniscentrum Groen & Handicap worden mede mogelijk gemaakt door HandicapNL (voorheen het Revalidatiefonds en het Fonds verstandelijk gehandicapten) en het Johanna KinderFonds.

handicapnl

logo Johanna KinderFonds