slideshow11

Kaart van De Wieden22 april 2018
Op woensdag 18 april jl. was Groen & Handicap aanwezig bij de officiƫle opening van het vlonderpad, nabij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in het nationaal park de Wieden, vlakbij Sint Jansklooster.
In dit unieke stukje natuur, wat onderdeel uitmaakt van het grootste laagveenmoeras van Europa, lag een houten vlonderpad maar door de jaren heen ontstond er een verrottingsproces van alle houtmaterialen en was het pad, een kleine kilometer lang, versleten. Na een schouw in 2016 door Groen & Handicap is de beheereenheid NW-Overijssel met een aantal vrijwilligers, na een behoorlijke financiƫle injectie van de provincie Overijssel, aan de slag gegaan om het vlonderpad helemaal te vernieuwen met duurzame materialen. Tevens is er rekening mee gehouden dat mensen in een rolstoel en in een scootmobiel prima gebruik van dit unieke vlonderpad kunnen maken. Een stevig "Hoera!" voor met name de vrijwilligers is op zijn plaats!

Giften en donaties

Het kenniscentrum Groen & Handicap is opgericht om de bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid van natuurgebieden, recreatiegebieden en parken voor mensen met een beperking te verbeteren. Het bestuur van het kenniscentrum bestaat uit vrijwilligers. Het kenniscentrum heeft een beperkt budget en is voor bijzondere projecten volledig afhankelijk van fondsen, giften en donaties. Met deze knop kunt u het werk van Groen & Handicap financieel ondersteunen.

 

Steun ons!

Handboek 'Samen op Pad'

sop

Wat voor weer zal het zijn...

Met dank aan...

De activiteiten van Kenniscentrum Groen & Handicap worden mede mogelijk gemaakt door HandicapNL (voorheen het Revalidatiefonds en het Fonds verstandelijk gehandicapten) en het Johanna KinderFonds.

handicapnl

logo Johanna KinderFonds