slideshow11

Hek20 maart 2018
Hekken in natuurgebieden (u weet wel: die grote zware houten hekwerken om de grazers tegen te houden) zijn voor veel mensen met een beperking vaak een onneembare barrière. Ze zijn vanuit een rolstoel of een scootmobiel lastig te openen, maar ook mensen met een kinderwagen hebben er moeite mee.

Kenniscentrum Groen & Handicap heeft van Natuurmonumenten de opdracht gekregen om een onderzoek te starten naar een oplossing van dit probleem. Dat onderzoek wordt samen gedaan met Arfman Faunatechniek en Hekwerk én met de Leidse Instrumentenmakers School (LIS). Er is inmiddels een programma van eisen opgesteld en in het eerste trimester van het nieuwe schooljaar 2018/2019 gaat de LIS bekijken welke technieken gebruikt kunnen worden om de hekken te verbeteren.

Giften en donaties

Het kenniscentrum Groen & Handicap is opgericht om de bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid van natuurgebieden, recreatiegebieden en parken voor mensen met een beperking te verbeteren. Het bestuur van het kenniscentrum bestaat uit vrijwilligers. Het kenniscentrum heeft een beperkt budget en is voor bijzondere projecten volledig afhankelijk van fondsen, giften en donaties. Met deze knop kunt u het werk van Groen & Handicap financieel ondersteunen.

 

Steun ons!

Handboek 'Samen op Pad'

sop

Wat voor weer zal het zijn...

Met dank aan...

De activiteiten van Kenniscentrum Groen & Handicap worden mede mogelijk gemaakt door HandicapNL (voorheen het Revalidatiefonds en het Fonds verstandelijk gehandicapten) en het Johanna KinderFonds.

handicapnl

logo Johanna KinderFonds