slideshow11

amelte25 mei 2017
Op woensdag 24 mei a.s. werd het voor iedereen toegankelijke en geheel nieuw aangelegde familiepad “Amelte” officieel geopend. Nabij het riviertje de Deurze, aan de noordoostkant van Assen, is een recreatieve toegangspoort gerealiseerd die een bijdrage levert aan de herkenbaarheid van de Drentsche Aa als nationaal landschap en is een duidelijk beginpunt om te recreëren. Het zogeheten familiepad, dat met name zeer goed bereisbaar is voor mensen in een rolstoel of scootmobiel, is ruim twee kilometer lang en gemaakt van vlak beton.

Aan en nabij het pad zijn bankjes en picknickplaatsen gemaakt waar het niet alleen goed toeven is met een mooi uitzicht over het rivierdal maar waar ook panelen zijn aangebracht om iedereen van adequate informatie te zien over het gebied, de geschiedenis en de flora en de fauna. Deze panelen zijn in dezelfde vorm gegoten als die van het Nationaal Park de Drentsche Aa en sluiten heel goed aan bij de informatie over andere routes in het nabijgelegen gebied.
Op de picknicktafels is een grote infografic over de loop en de functie van het water van de Aa en de Deurze geplaatst. Het is de bedoeling dat er nog een vlonderpad naar het Deurzerdiep wordt aangelegd, maar dat komt iets later omdat er eerst nog wat geld bij elkaar moet worden geraapt.
De officiële opening van het pad liep gelijk met de "Day of the parks" van het Nationaal Park de Drentsche Aa. In en rond het park vonden er allerlei festiviteiten plaats en om aandacht te vragen voor het familiepad werd een kleurwedstrijd georganiseerd.

openingameltepad

Van links naar rechts: Ineke (in de scootmobiel), Ruud Wiersma, wethouder van de gemeente Assen, Hendrik Oosterveld, voorzitter van het Nationaal Park de Drentse Aa en Henk Heijerman, wethouder van de gemeente Aa en Hunze. Staand: Cees van Helteren van het Kenniscentrum Groen & Handicap.

 

 

Goede voorbeelden van toegankelijkheid

goedevoorbeeldenvantoegankelijkheid Kenniscentrum Groen & Handicap heeft een uitgebreide fotocollectie met goede en minder goede voorbeelden van toegankelijke voorzieningen in natuur- en recreatiegebieden. 

Die foto's zijn te bekijken op www.goedevoorbeelden.nu 

Handboek 'Samen op Pad'

sop

Wij zoeken iemand die zin en tijd heeft om onze social media bij te houden! 

Kenniscentrum Groen & Handicap wil zich ook graag op Facebook en Twitter laten zien, maar de huidige bestuursleden hebben te weinig tijd om daar actief mee bezig te zijn. Daarom zoeken we iemand die, op vrijwillige basis, ons hiermee wil helpen. 

Interesse? Neem dan contact op met voorzitter Kees Kuijken, keeskuijken@natuurzonderdrempels.nl

Wat voor weer zal het zijn...

Met dank aan...

De activiteiten van Kenniscentrum Groen & Handicap worden mede mogelijk gemaakt door HandicapNL (voorheen het Revalidatiefonds en het Fonds verstandelijk gehandicapten) en het Johanna KinderFonds.

handicapnl

logo Johanna KinderFonds