slideshow11

Oerrr18 april 2017
Op zondag 9 april j.l. is de toegankelijke speelnatuur bij het bezoekerscentrum Groot Speijk in Oisterwijk feestelijk geopend. Deze attractie is ook volledig toegankelijk voor kinderen met een beperking. Lisa Wade, ambassadeur van OERRR en bekend als presentatrice van het Klokhuis, heeft samen met een aantal gehandicapte kinderen deze geheel nieuwe mogelijkheid om in de natuur te spelen geopend.

Het is in een mooi stukje natuur van de Oisterwijkse Bossen en Vennen een plek om lekker samen te spelen, of je wel of geen beperking hebt. Je rijdt of loopt over een spannend bospad zo naar deze speelplaats toe en je komt langs plekken waar je hutten bouwt of water op gaat pompen zodat een beek helemaal vol stroomt.

Uitleven
In dit door oude beuken en eiken omringde bosgebiedje kunnen kinderen zich helemaal uitleven in de natuur. Geen strakke speeltoestellen, maar een plek in het bos waar je met zand en modder kunt spelen, over slootjes kunt springen of doorheen kunt rijden, proberen op boomstammen te klauteren en hutten te bouwen. Maar ook met elkaar ravotten door klaterende beekjes waar je zelf water doorheen kunt laten stromen.

Postcodeloterij
Deze natuurspeelplaats is tot stand gekomen onder andere met geld uit de Nationale Postcode Loterij. Natuurmonumenten gaat samen met de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind en het Kenniscentrum Groen & Handicap nog vijf andere plekken realiseren zoals in Oisterwijk.

Bekijk het filmpje over de opening op https://youtu.be/qk2a170F_jk

oerrr02

oerrr03

oerrr04

Goede voorbeelden van toegankelijkheid

goedevoorbeeldenvantoegankelijkheid Kenniscentrum Groen & Handicap heeft een uitgebreide fotocollectie met goede en minder goede voorbeelden van toegankelijke voorzieningen in natuur- en recreatiegebieden. 

Die foto's zijn te bekijken op www.goedevoorbeelden.nu 

Handboek 'Samen op Pad'

sop

Wij zoeken iemand die zin en tijd heeft om onze social media bij te houden! 

Kenniscentrum Groen & Handicap wil zich ook graag op Facebook en Twitter laten zien, maar de huidige bestuursleden hebben te weinig tijd om daar actief mee bezig te zijn. Daarom zoeken we iemand die, op vrijwillige basis, ons hiermee wil helpen. 

Interesse? Neem dan contact op met voorzitter Kees Kuijken, keeskuijken@natuurzonderdrempels.nl

Wat voor weer zal het zijn...

Met dank aan...

De activiteiten van Kenniscentrum Groen & Handicap worden mede mogelijk gemaakt door HandicapNL (voorheen het Revalidatiefonds en het Fonds verstandelijk gehandicapten) en het Johanna KinderFonds.

handicapnl

logo Johanna KinderFonds