slideshow11

Oerrr18 april 2017
Op zondag 9 april j.l. is de toegankelijke speelnatuur bij het bezoekerscentrum Groot Speijk in Oisterwijk feestelijk geopend. Deze attractie is ook volledig toegankelijk voor kinderen met een beperking. Lisa Wade, ambassadeur van OERRR en bekend als presentatrice van het Klokhuis, heeft samen met een aantal gehandicapte kinderen deze geheel nieuwe mogelijkheid om in de natuur te spelen geopend.

Het is in een mooi stukje natuur van de Oisterwijkse Bossen en Vennen een plek om lekker samen te spelen, of je wel of geen beperking hebt. Je rijdt of loopt over een spannend bospad zo naar deze speelplaats toe en je komt langs plekken waar je hutten bouwt of water op gaat pompen zodat een beek helemaal vol stroomt.

Uitleven
In dit door oude beuken en eiken omringde bosgebiedje kunnen kinderen zich helemaal uitleven in de natuur. Geen strakke speeltoestellen, maar een plek in het bos waar je met zand en modder kunt spelen, over slootjes kunt springen of doorheen kunt rijden, proberen op boomstammen te klauteren en hutten te bouwen. Maar ook met elkaar ravotten door klaterende beekjes waar je zelf water doorheen kunt laten stromen.

Postcodeloterij
Deze natuurspeelplaats is tot stand gekomen onder andere met geld uit de Nationale Postcode Loterij. Natuurmonumenten gaat samen met de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind en het Kenniscentrum Groen & Handicap nog vijf andere plekken realiseren zoals in Oisterwijk.

Bekijk het filmpje over de opening op https://youtu.be/qk2a170F_jk

oerrr02

oerrr03

oerrr04

Giften en donaties

Het kenniscentrum Groen & Handicap is opgericht om de bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid van natuurgebieden, recreatiegebieden en parken voor mensen met een beperking te verbeteren. Het bestuur van het kenniscentrum bestaat uit vrijwilligers. Het kenniscentrum heeft een beperkt budget en is voor bijzondere projecten volledig afhankelijk van fondsen, giften en donaties. Met deze knop kunt u het werk van Groen & Handicap financieel ondersteunen.

 

Steun ons!

Handboek 'Samen op Pad'

sop

Wat voor weer zal het zijn...

Met dank aan...

De activiteiten van Kenniscentrum Groen & Handicap worden mede mogelijk gemaakt door HandicapNL (voorheen het Revalidatiefonds en het Fonds verstandelijk gehandicapten) en het Johanna KinderFonds.

handicapnl

logo Johanna KinderFonds