slideshow11

koninklijkeweg419 maart 2017
Onlangs is er een constructief overleg geweest tussen vertegenwoordigers van de Koninklijke Wandel Bond Nederland en Kenniscentrum Groen & Handicap over de verbetering van het onderhoud van de Koninklijke Weg en het Westerborkpad. Bij de aanleg van deze twee langeafstandswandelingen (in resp. 2008 en 2010) is geprobeerd ze volledig toegankelijk te maken voor mensen met een beperking. Helaas is de afgelopen jaren het onderhoud van de wandelpaden erbij ingeschoten, waardoor de toegankelijkheid sterk is verminderd. Daarbij gaat het vooral om de bewegwijzering en het onderhoud van picknicktafels en andere rustpunten. Het overleg resulteerde in de toezegging van de KWBN om het onderhoud weer op te pakken. Ook zal weer contact gezocht worden met de 'wandelbuddies' die toentertijd zijn opgeleid voor de begeleiding van mensen met een visuele beperking.

Goede voorbeelden van toegankelijkheid

goedevoorbeeldenvantoegankelijkheid Kenniscentrum Groen & Handicap heeft een uitgebreide fotocollectie met goede en minder goede voorbeelden van toegankelijke voorzieningen in natuur- en recreatiegebieden. 

Die foto's zijn te bekijken op www.goedevoorbeelden.nu 

Handboek 'Samen op Pad'

sop

Wij zoeken iemand die zin en tijd heeft om onze social media bij te houden! 

Kenniscentrum Groen & Handicap wil zich ook graag op Facebook en Twitter laten zien, maar de huidige bestuursleden hebben te weinig tijd om daar actief mee bezig te zijn. Daarom zoeken we iemand die, op vrijwillige basis, ons hiermee wil helpen. 

Interesse? Neem dan contact op met voorzitter Kees Kuijken, keeskuijken@natuurzonderdrempels.nl

Wat voor weer zal het zijn...

Met dank aan...

De activiteiten van Kenniscentrum Groen & Handicap worden mede mogelijk gemaakt door HandicapNL (voorheen het Revalidatiefonds en het Fonds verstandelijk gehandicapten) en het Johanna KinderFonds.

handicapnl

logo Johanna KinderFonds