slideshow11

venneperhout13 februari 2017
De Venneperhout is een nieuw bosgebied ten zuidwesten van Nieuw-Vennep. Het ligt midden in wat vroeger de Haarlemmermeer was. Het is een klein park en biedt omwonenden ruimte voor wandelen, paardrijden, vliegeren op de vliegerweide, picknicken en nog veel meer. Wij zijn erg benieuwd naar de mate van toegankelijkheid van het park voor mensen met een beperking (u kunt dat doorgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Nieuwe natuur
De Venneperhout is een jong park met ontwikkelende natuur, in eigendom van Staatsbosbeheer. Toch is er al veel natuur te ontdekken. In de lente kleuren de slootkanten geel van het klein hoefblad. Er groeien orchideeën, zoals de gevlekte orchis. En er is zelfs een bijenorchis aangetroffen. ’s Morgens vroeg tref je er patrijzen, die vanuit de akkers op zoek gaan naar beschutting en voedsel. Ook worden er regelmatig vossen gezien. De vogelaar onder ons ziet er roofvogels als torenvalk en boomvalk.

Toegankelijheid voor gehandicapten
De wegen en paden in de Venneperhout zijn verhard. Langs de routes zijn boomstammen en bankjes om op uit te rusten.

Horeca in de Venneperhout
Aan de rand van de Venneperhout, op de hoek van de IJweg-Getsewoutweg in Nieuw-Vennep, ligt de Venneper Lodge. Hier kunnen jong en oud, recreant en passant genieten van ambachtelijk bereide pannenkoeken, lunches, high tea en diverse vlees- en visgerechten. De Lodge is elke dag van de week open. Er is een aangepast toilet.

Goede voorbeelden van toegankelijkheid

goedevoorbeeldenvantoegankelijkheid Kenniscentrum Groen & Handicap heeft een uitgebreide fotocollectie met goede en minder goede voorbeelden van toegankelijke voorzieningen in natuur- en recreatiegebieden. 

Die foto's zijn te bekijken op www.goedevoorbeelden.nu 

Handboek 'Samen op Pad'

sop

Wij zoeken iemand die zin en tijd heeft om onze social media bij te houden! 

Kenniscentrum Groen & Handicap wil zich ook graag op Facebook en Twitter laten zien, maar de huidige bestuursleden hebben te weinig tijd om daar actief mee bezig te zijn. Daarom zoeken we iemand die, op vrijwillige basis, ons hiermee wil helpen. 

Interesse? Neem dan contact op met voorzitter Kees Kuijken, keeskuijken@natuurzonderdrempels.nl

Wat voor weer zal het zijn...

Met dank aan...

De activiteiten van Kenniscentrum Groen & Handicap worden mede mogelijk gemaakt door HandicapNL (voorheen het Revalidatiefonds en het Fonds verstandelijk gehandicapten) en het Johanna KinderFonds.

handicapnl

logo Johanna KinderFonds