slideshow11

beeckesteijn7 december 2016 
Op 5 december is door een aantal leden van de projectgroep 'Natuur voor iedereen' een bezoek gebracht aan Buitenplaats Beeckesteijn bij Velsen.  Park Landgoed Beeckestijn wordt sinds de overname van de gemeente Velsen in ere hersteld.Hoewel het een langjarig project is zijn al tal van fraaie verbeteringen te zien en te beleven.Niet in het minst ook door de enthousiaste wekelijkse inzet van een grote groep vrijwilligers Zo zijn zichtlijnen, centraal plateau,(spiegel-)vijver en nieuwe rustplekken prachtig gerestaureerd.

Een vorige keer werd het restaurant in het koetshuis bezocht. Nu waren de paden, de bewegwijzering en de informatievoorziening aan de beurt.
Boswachter Mike van Leeuwen van Natuurmonumenten en lid van het Gilde van Tuinbazen ontpopte zich bij de visitatie als een gedreven beheerder van dit cultuurhistorische hoogtepunt van tuinkunst uit de afgelopen eeuwen. De paden zijn goed toegankelijk, en vooral voor kinderen zijn er spannende dingen te doen op het landgoed.
Het verslag van deze visitatie met een aantal verbeteradviezen verschijnt begin 2017.

DSCF3252 DSCF3253 DSCF3255

Giften en donaties

Het kenniscentrum Groen & Handicap is opgericht om de bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid van natuurgebieden, recreatiegebieden en parken voor mensen met een beperking te verbeteren. Het bestuur van het kenniscentrum bestaat uit vrijwilligers. Het kenniscentrum heeft een beperkt budget en is voor bijzondere projecten volledig afhankelijk van fondsen, giften en donaties. Met deze knop kunt u het werk van Groen & Handicap financieel ondersteunen.

 

Steun ons!

Handboek 'Samen op Pad'

sop

Wat voor weer zal het zijn...

Met dank aan...

De activiteiten van Kenniscentrum Groen & Handicap worden mede mogelijk gemaakt door HandicapNL (voorheen het Revalidatiefonds en het Fonds verstandelijk gehandicapten) en het Johanna KinderFonds.

handicapnl

logo Johanna KinderFonds