slideshow11

europesedag29 november 2016
In Europa is één dag geen dag, want de Europese dag van gehandicapten duurt dit jaar van 29 tot en met 30 november.
In de Nederlandse landelijke pers is hiervoor helaas geen aandacht gevonden.
In Brussel wordt deze twee dagen een conferentie gehouden, waarbij vooral het 10-jarig (!) bestaan van het VN verdrag over de rechten van mensen met een beperking wordt gevierd en de vorderingen daarvan worden besproken. De EU-commissie meldt dat een groot aantal deelnemers van regeringen, EU-instellingen en academici aanwezig zullen zijn bij de bijeenkomsten in Brussel.

Ook worden de vijf winnaars van de zevende editie van de EU Access City Award 2017 bekend gemaakt. Dit is een Europese prijs om steden meer toegankelijk te maken voor gehandicapten en ouderen. Alleen steden met meer dan 50.000 inwoners mogen meedoen. Er is een eerste, tweede en een derde prijs en er zijn twee speciale vermeldingen (toegang tot werk en toegankelijke 'smart'steden).

In 2016 was Milaan winnaar, Wiesbaden tweede, Toulouse derde, Vaasa (Finland) werk en Kaposvàr (Hongarije) smart.

Giften en donaties

Het kenniscentrum Groen & Handicap is opgericht om de bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid van natuurgebieden, recreatiegebieden en parken voor mensen met een beperking te verbeteren. Het bestuur van het kenniscentrum bestaat uit vrijwilligers. Het kenniscentrum heeft een beperkt budget en is voor bijzondere projecten volledig afhankelijk van fondsen, giften en donaties. Met deze knop kunt u het werk van Groen & Handicap financieel ondersteunen.

 

Steun ons!

Handboek 'Samen op Pad'

sop

Wat voor weer zal het zijn...

Met dank aan...

De activiteiten van Kenniscentrum Groen & Handicap worden mede mogelijk gemaakt door HandicapNL (voorheen het Revalidatiefonds en het Fonds verstandelijk gehandicapten) en het Johanna KinderFonds.

handicapnl

logo Johanna KinderFonds