slideshow11

18 mei 2016 
Het is dit jaar alweer voor de vierde keer dat het Kenniscentrum Groen&Handicap de “Goed Voor Elkaar Prijs” gaat uitreiken. Deze prijs komt toe aan een organisatie die het beheer heeft van een wandelpad dat volledig toegankelijk is voor mensen met een fysieke beperking. Het gaat hierbij niet alleen om een goed te berijden en te belopen pad -verhard of half verhard- maar de wandelvoorziening dient ook met de auto en het openbaar vervoer goed bereikbaar te zijn en de voorzieningen die direct of in de nabijheid van het wandelpad aanwezig zijn, moeten door mensen met een beperking goed te gebruiken zijn.  

goedvoorelkaarprijscompilatie

Hierbij wordt gedacht aan picknickvoorzieningen, bankjes maar ook informatiepanelen (die goed leesbaar zijn) en eventueel een goed berijdbaar knuppelpad door een wat moerassig gebied. Een gehandicaptentoilet in een toegankelijk restaurant of bezoekerscentrum –dat vlak bij het wandelpad is gelegen- mag niet ontbreken. Bovendien kan de belevingswaarde van het pad met een bijzondere flora en fauna het verschil maken of men wel of niet voor deze eervolle “Goed Voor Elkaar Prijs” in aanmerking komt.

In de voorbije drie jaar hebben wandelpaden in de Oisterwijkse Vennen, het Nationaal Park Dwingerderveld en op het landgoed Groevestein bij Ermelo de prijs in de wacht weten te slepen. Groen&Handicap streeft er naar dat deze prijs wordt uitgereikt tijdens de Week van de Toegankelijkheid, begin oktober van dit jaar. Reden genoeg om u nù uit te nodigen een wandelpad, dat aan voornoemde eisen en kwaliteiten voldoet, bij ons aan te reiken/te nomineren voor de prijs.

Dit kunt u doen door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. In uw e-mail hoeft u alleen het wandelpad en de ligging ervan in het kort te beschrijven. Een fotootje van het pad kan uw nominatie versterken. Vertegenwoordigers van Groen&Handicap zullen daarna het wandelpad bezoeken en beoordelen.

 

Giften en donaties

Het kenniscentrum Groen & Handicap is opgericht om de bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid van natuurgebieden, recreatiegebieden en parken voor mensen met een beperking te verbeteren. Het bestuur van het kenniscentrum bestaat uit vrijwilligers. Het kenniscentrum heeft een beperkt budget en is voor bijzondere projecten volledig afhankelijk van fondsen, giften en donaties. Met deze knop kunt u het werk van Groen & Handicap financieel ondersteunen.

 

Steun ons!

Handboek 'Samen op Pad'

sop

Wat voor weer zal het zijn...

Met dank aan...

De activiteiten van Kenniscentrum Groen & Handicap worden mede mogelijk gemaakt door HandicapNL (voorheen het Revalidatiefonds en het Fonds verstandelijk gehandicapten) en het Johanna KinderFonds.

handicapnl

logo Johanna KinderFonds