slideshow11

Leeftuin31 januari 2016 
Vanaf 22 februari gaat een enthousiaste groep vijf dagen naar Zuidwest-Polen voor een werkbezoek ter voorbereiding op de aanleg van een eetbare leeftuin voor mensen met een beperking. De groep is divers maar hebben één ding gemeen. Ze steunen met kennis, middelen of hun netwerk dit project. Zo gaan er bijvoorbeeld leerlingen en docenten van een Agrarisch Opleidingscentrum (AOC) mee.

Het idee voor deze tuin is van Mirella en Rex, zij wonen in Antoniów dat in Polen grenst aan het Reuzengebergte. Mirella is orthopedagoge, Rex is docent in het groene onderwijs. In Polen zijn er minimale recreatieve mogelijkheden voor kinderen en volwassenen met een beperking. In het normale openbare leven is het al lastig, laat staan dat er in de natuur met deze doelgroep rekening gehouden wordt.
Daar willen zij graag iets aan doen. De eetbare leeftuin geeft mensen met een beperking straks de mogelijkheid zich op hun manier vrij te bewegen in een natuurlijke tuin waar je zintuigen aan het werk kunnen. Voelen, zien, ruiken en horen moeten op allerlei manieren in deze ecologische tuin geactiveerd worden. Dat vraagt om een goed plan voor een oppervlak van bijna een halve hectare. Én om mensen die hen hierin willen bijstaan, zodat zij hier iets moois van kunnen maken. Daarin willen zij ook wat terugdoen volgens het idee van waardecreatie. Op een later moment zullen zij in deze nieuwsbrief de resultaten van dit project met u delen.

Interesse? Mirella en Rex horen graag hoe je kunt bijdragen aan dit project. Je kunt hen bereiken via info@antoniów76.com Ook voor meer informatie kun je hen gerust mailen. Of kijk op de website van landhuis Antoniów.

Goede voorbeelden van toegankelijkheid

goedevoorbeeldenvantoegankelijkheid Kenniscentrum Groen & Handicap heeft een uitgebreide fotocollectie met goede en minder goede voorbeelden van toegankelijke voorzieningen in natuur- en recreatiegebieden. 

Die foto's zijn te bekijken op www.goedevoorbeelden.nu 

Handboek 'Samen op Pad'

sop

Wij zoeken iemand die zin en tijd heeft om onze social media bij te houden! 

Kenniscentrum Groen & Handicap wil zich ook graag op Facebook en Twitter laten zien, maar de huidige bestuursleden hebben te weinig tijd om daar actief mee bezig te zijn. Daarom zoeken we iemand die, op vrijwillige basis, ons hiermee wil helpen. 

Interesse? Neem dan contact op met voorzitter Kees Kuijken, keeskuijken@natuurzonderdrempels.nl

Wat voor weer zal het zijn...

Met dank aan...

De activiteiten van Kenniscentrum Groen & Handicap worden mede mogelijk gemaakt door HandicapNL (voorheen het Revalidatiefonds en het Fonds verstandelijk gehandicapten) en het Johanna KinderFonds.

handicapnl

logo Johanna KinderFonds