slideshow11

Goed voor elkaar-prijs 20154 juli 2015 
In 2015 wil Kenniscentrum Groen & Handicap opnieuw de ‘Goed voor elkaar prijs’ uitreiken aan een beheerder van een bijzonder toegankelijk wandelpad. Iedereen maakt wel eens een ommetje, gaat het park, een recreatiegebied of de natuur in. Veel mensen kennen de wandelmogelijkheden in de omgeving waar zij wonen en natuurlijk is er vast een bijzonder en toegankelijk wandelpad bij dat in aanmerking komt voor de ‘Goed voor elkaar prijs’. Groen & Handicap verzamelt alle toegankelijke paden in Nederland waar iedereen een ommetje kan maken en genieten. U vindt deze op de website www.wandelenmeteenbeperking.nl/. Weet u een bijzonder toegankelijk wandelpad dat is bewegwijzerd, gemarkeerd of beschreven en wilt u dit pad nomineren, stuur dan een mail met de gegevens van het pad aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Mocht het pad nog niet op de website zijn opgenomen, dan kunt u het pad daar ook zelf invoeren. Een deskundige jury kiest het winnende pad, waarna de beheerder van het pad in de week van de toegankelijkheid de prijs in ontvangst mag nemen.

In 2013 is de ‘Goed voor elkaar prijs’ voor het eerst uitgereikt. De ambassadeurs van Groen & Handicap (mensen met een beperking) hebben een aantal wandelingen genomineerd. De prijs is de eerste keer toegekend aan de ‘Huisvennen route’ in Boxtel. Een route die uitblinkt, omdat deze zo gewoon, natuurlijk en heel goed toegankelijk is. In 2014 is de prijs toegekend aan het ‘Dwingelderveld’ in Spier. Deze route blinkt uit omdat deze zeer vlak en goed berijdbaar is en de wandelaar door een bijzondere fraaie omgeving leidt.

Giften en donaties

Kenniscentrum Groen & Handicap is opgericht om de bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid van natuurgebieden, recreatiegebieden en parken voor mensen met een beperking te verbeteren. Het bestuur van het kenniscentrum bestaat uit vrijwilligers. Het kenniscentrum heeft een beperkt budget en is voor bijzondere projecten volledig afhankelijk van fondsen, giften en donaties. Met deze knop kunt u het werk van Groen & Handicap financieel ondersteunen.

 

Steun ons!

Handboek 'Samen op Pad'

sop

Wat voor weer zal het zijn...

Met dank aan...

De activiteiten van Kenniscentrum Groen & Handicap worden mede mogelijk gemaakt door HandicapNL (voorheen het Revalidatiefonds en het Fonds verstandelijk gehandicapten) en het Johanna KinderFonds.

handicapnl

logo Johanna KinderFonds