slideshow11

dialoogdag20153 juni 2015
Op 17 juni a.s. zullen Kees Kuijken en Jan Blok, bestuursleden van Kenniscentrum Groen & Handicap, acte de présence geven tijdens de 'Dialoogdag 2015'. Zij zullen een discussie voeren met de aanwezigen over de voordelen van een natuur die voor iedereen toegankelijk is. De dialoogdag wordt georganiseerd door IVN, de landelijke organisatie die mensen lokaal bij natuur betrekt.

De discussiestelling luidt: 'De natuur voor iedereen toegankelijk maken heeft enerzijds betrekking op de fysieke bereikbaarheid, maar in toenemende mate op de wens om natuur en zorg elkaar te laten versterken. Onderzoeken laten positieve resultaten zien op de effecten van natuur in zorgcentra, ziekenhuizen. Initiatieven als natuur op recept, beter in het groen worden door steeds meer gemeenten in Noord-Holland ingezet. In september aanstaande is het bedrijf Mediquest voornemens om een pilot te starten met een aantal gemeenten om het aanbod van gezonde activiteiten in de natuur beter te ontsluiten. De provincie ondersteunt deze pilot.'

Alle informatie over deze dag is te vinden op de website van de IVN.

Goede voorbeelden van toegankelijkheid

goedevoorbeeldenvantoegankelijkheid Kenniscentrum Groen & Handicap heeft een uitgebreide fotocollectie met goede en minder goede voorbeelden van toegankelijke voorzieningen in natuur- en recreatiegebieden. 

Die foto's zijn te bekijken op www.goedevoorbeelden.nu 

Handboek 'Samen op Pad'

sop

Wij zoeken iemand die zin en tijd heeft om onze social media bij te houden! 

Kenniscentrum Groen & Handicap wil zich ook graag op Facebook en Twitter laten zien, maar de huidige bestuursleden hebben te weinig tijd om daar actief mee bezig te zijn. Daarom zoeken we iemand die, op vrijwillige basis, ons hiermee wil helpen. 

Interesse? Neem dan contact op met voorzitter Kees Kuijken, keeskuijken@natuurzonderdrempels.nl

Wat voor weer zal het zijn...

Met dank aan...

De activiteiten van Kenniscentrum Groen & Handicap worden mede mogelijk gemaakt door HandicapNL (voorheen het Revalidatiefonds en het Fonds verstandelijk gehandicapten) en het Johanna KinderFonds.

handicapnl

logo Johanna KinderFonds