slideshow11

Business Card NS3 november 2014
Niet kunnen zien of je nu bent in- of uitgecheckt. Het saldo op de kaart niet kunnen controleren. Voor reizigers met een visuele beperking of doofblindheid was de OV-chipkaart een bron van (financiële) zorgen. Maar vanaf nu kunnen zij met de NS-Business Card voor Blinden en Slechtzienden in heel Nederland ‘reizen op rekening’ in de trein, tram, bus en metro. Mislukte in- en uitchecks worden achteraf gecorrigeerd, waardoor nooit te veel wordt betaald.

De eerste kaart is op 15 oktober jl., op de Internationale Dag van de Witte Stok, overhandigd door staatssecretaris Mansveld (Infrastructuur en Milieu) aan Peter Waalboer, vrijwilliger bij de Oogvereniging. Tijdens de overhandiging werd door de staatssecretaris benadrukt dat de ontwikkelingen met de OV-chipkaart doorgaan en dat de Oogvereniging en haar samenwerkingspartners betrokken moeten blijven en vooral mee moeten blijven denken. Deze boodschap werd in de Tweede Kamer herhaald en in vervolg hierop heeft de Oogvereniging aangegeven deze uitnodiging van harte te onderschrijven.

Meer weten?
Voor meer informatie over Reizen op rekening met de NS-Businesscard voor Blinden en Slechtzienden, kijk op www.ov-chipkaart.nl/blindofslechtziend. Of neem contact op met het Serviceloket OV Blinden en Slechtzienden via 0800 – 48 48 4000800 – 48 48 400 (gratis) of door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer informatie over de NS-Business Card voor Blinden en Slechtzienden vindt je ook op de website van de Oogvereniging, www.oogvereniging.nl.

Goede voorbeelden van toegankelijkheid

goedevoorbeeldenvantoegankelijkheid Kenniscentrum Groen & Handicap heeft een uitgebreide fotocollectie met goede en minder goede voorbeelden van toegankelijke voorzieningen in natuur- en recreatiegebieden. 

Die foto's zijn te bekijken op www.goedevoorbeelden.nu 

Handboek 'Samen op Pad'

sop

Wij zoeken iemand die zin en tijd heeft om onze social media bij te houden! 

Kenniscentrum Groen & Handicap wil zich ook graag op Facebook en Twitter laten zien, maar de huidige bestuursleden hebben te weinig tijd om daar actief mee bezig te zijn. Daarom zoeken we iemand die, op vrijwillige basis, ons hiermee wil helpen. 

Interesse? Neem dan contact op met voorzitter Kees Kuijken, keeskuijken@natuurzonderdrempels.nl

Wat voor weer zal het zijn...

Met dank aan...

De activiteiten van Kenniscentrum Groen & Handicap worden mede mogelijk gemaakt door HandicapNL (voorheen het Revalidatiefonds en het Fonds verstandelijk gehandicapten) en het Johanna KinderFonds.

handicapnl

logo Johanna KinderFonds